Vendégeink számára biztosítjuk az ingyenes és korlátlan Wi-Fi kapcsolódást

Széchenyi Pihenőkártya elfogadó hely

Bakonybél és környéke

Bakonybélről

Bakonybél a Bakony szívében, a Magas Bakony hegyei által körülölelt völgykatlanban található. Friss levegő, nyugalom, csend várja az ideérkező vendégeket. 2012 tavaszán nyitja meg kapuit a Pannon Csillagda, egy csillagászati látogatóközpont. Bakonybélre esett a választás, mert a település fényszennyezettsége, a kivilágított városokkal ellentétben alacsony, így könnyebben lehet megfigyelni az égboltot.

Mivel töltheti el itt az időt?

Bakonybél természeti értékei adottak. Túrázás során védett növények sokaságával ismerkedhet meg a túrázó, szerencsés esetben a Bakony vadállatait is megfigyelhetjük. Településünket érinti az országos Kék-Túra útvonala.

A közelben található a Bakony legmagasabb pontja, a Kőris-hegy ( 709 m), mely tetején álló kilátóról tiszta idő esetén ellátható a Balatonig is.

A falu központjában található a Tájház, mely a bakonybéliek régi hagyományaival, népi kultúrájával, mindennapjaival ismerteti meg a látogatót.

Természetvédelmi Múzeuma a Bakony élővilágával ismerteti meg a látogatót, természetvédelmi és erdészeti gyűjtemény tekinthető meg.

Rövid sétával elérhető a Borostyán-kút (Szent-kút), mely Szent Gellért püspök remeteségének színtere, kápolna, stációk és kálvária őrzi Szent Gellért emlékét.

Barlangok sokasága várja a felfedezni vágyó túrázókat; Legjelentősebb az Odvaskő barlang, melyben hírhedt betyárok is tanyáztak.

Állandó programjaink

Bővebb információ az alábbi linken található:
Rendezvénynaptár

Bővebb felvilágosításért kérjük tekintse meg túra javaslatainkat
Program lehetőségek, látnivalók a közelben
Zirc (17 km)
Veszprém (32 km) (Link)
Pápa (30 km)
Csesznek (29 km)

Hazánk egyik legromantikusabb középkori vár romát tekinthetjük meg. Szabadtéri színpadán májustól augusztusig hétvégenként nagyszabású programokat szerveznek az idelátogatók számára. (Link)

Fenyőfő (47 km)

Fenyőfőn megtekinthető Európa egyetlen homokos ős fenyvese

Bakonynána (28 km)

35 perces autóúttal felejthetetlen élményt nyújt a Római-fürdő megtekintése. (Link)

Eplény (23 km)

Itt található az ország egyik legjobban felszerelt sípályája, 4.5 Km-es pályaszakasszal várja a téli sportok szerelmeseit. (Link)

Pápa (30 km)